Śledzie Karry Krydder z serem camebert i emulsją z mięty

Składniki:

  • 2 filety śledzia korzennego Let
  • 1 kawałek pieczywa żytniego
  • 4 plasterki upieczonego buraka
  • 2 łyżki białego serka śmietankowego
  • 3 plasterki ogórka zielonego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kilka gałązek rukoli, kiełki
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Chleb smarujesz serkiem,, układasz plasterki buraka, na nie układasz śledzie, jajka, rukolę  i doprawiasz czarnym pieprzem.

0 Komentarzy
Read more about the article Nowości Bistro 14.10.2022
Pocięty Kulbin - świetna świeża ryba

Nowości Bistro 14.10.2022

Czekamy na Was ze świeżymi, wyciętymi stekami, fajnymi cięciami z Kulbina oraz całymi rybami.



Odwiedź nas w Bistro na Elektoralnej 24.

Możliwość komentowania Nowości Bistro 14.10.2022 została wyłączona
Read more about the article Nowości Bistro 13.10.2022
Filet z okonia z frytkami i coleslawem

Nowości Bistro 13.10.2022

Czekamy na Was z super ofertą lunchową za 39 zł:

  • WOLT dostępny w godzinach od 12:00 do 19:00
  • Żur z wędzona rybą opalanym ziemniakiem i jajkiem
  • Filet z okonia morskiego z frytkami i coleslawem

Odwiedź nas w Bistro na Elektoralnej 24.

Możliwość komentowania Nowości Bistro 13.10.2022 została wyłączona

Śledzie Karry Krydder z liśćmi sałat i serem halloumi w panko

Składniki:

  • 2 filety śledzia korzennego Let
  • 1 kawałek pieczywa żytniego
  • 4 plasterki upieczonego buraka
  • 2 łyżki białego serka śmietankowego
  • 3 plasterki ogórka zielonego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kilka gałązek rukoli, kiełki
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Chleb smarujesz serkiem,, układasz plasterki buraka, na nie układasz śledzie, jajka, rukolę  i doprawiasz czarnym pieprzem.

0 Komentarzy

Sałatka ze śledziem octowym Marineret Sild

Składniki:

  • 2 filety śledzia korzennego Let
  • 1 kawałek pieczywa żytniego
  • 4 plasterki upieczonego buraka
  • 2 łyżki białego serka śmietankowego
  • 3 plasterki ogórka zielonego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kilka gałązek rukoli, kiełki
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Chleb smarujesz serkiem,, układasz plasterki buraka, na nie układasz śledzie, jajka, rukolę  i doprawiasz czarnym pieprzem.

0 Komentarzy

Kanapka ze śledziem korzennym białym serkiem i burakiem

Składniki:

  • 2 filety śledzia korzennego Let
  • 1 kawałek pieczywa żytniego
  • 4 plasterki upieczonego buraka
  • 2 łyżki białego serka śmietankowego
  • 3 plasterki ogórka zielonego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kilka gałązek rukoli, kiełki
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Chleb smarujesz serkiem,, układasz plasterki buraka, na nie układasz śledzie, jajka, rukolę  i doprawiasz czarnym pieprzem.

0 Komentarzy

Sznytka ze śledziem solonym i pesto bazyliowo pietruszkowym

Składniki:

  • 2 kawałki chleba żytniego
  • 2 filety śledzia solonego
  • 3 łyżki masła
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek bazylii
  • 75 ml oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka orzeszków piniowe lub ziaren słonecznika
  • 1 cytryna
  • Sól i czarny pieprz

Przygotowanie:

Śledzie moczysz w zimnej wodzie 8 h, co 2 godziny zmieniając wodę, następnie dokładnie suszysz. Filet śledziowy kroisz na 3 części. Kawałki chleba kroisz identycznej wielkości co kawałki śledzia.

Pesto: garść pietruszki i garść bazylii wrzucasz do blendera. Dodajesz orzechy oraz ząbek czosnku oraz połowę oliwy. Zaczynasz miksować, jeśli będzie za gęste dolewasz oliwy aby uzyskać konsystencję luźnej pasty. Doprawiasz solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Sznytki smarujesz masłem, kładziesz śledzia i odrobinę pesto.

0 Komentarzy