Śledzie Karry Krydder z liśćmi sałat i serem halloumi w panko

20F11839-D048-4D8C-BC4E-2D8A101C459B

Składniki:

  • 4 płaty śledzia korzennnego w zalewie curry – Karry Krydder Sild
  • 200g liści sałat 
  • Ser halloumi 250g
  • Pół ananasa 
  • 1 limonka
  • Panko 
  • Oliwa 20ml
  • Olej rzepakowy 
  • 1 jajko 
  • Mąka 

Przygotowanie:

Ananasa kroimy w kostkę lub paski, grillujemy. Ser halloumi kroimy w dużą kostkę, obtaczamy w mące, jajku i panko, smażymy w rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Szpinak lub dowolne liście sałat mieszamy z oliwą i sokiem z limonki. Śledzie układamy na szpinaku lub liściach sałat, dodajemy ser w panko i ananasa. 


Dodaj komentarz

You are currently viewing Śledzie Karry Krydder z liśćmi sałat i serem halloumi w panko