Śledzie Karry Krydder z serem camebert i emulsją z mięty

330945A1-A36F-4272-B264-866354FA711D

Składniki:

  • 3 płaty śledzia korzennego w zalewie curry – Karry Krydder Sild
  • Orzechy pini 20g
  • 1 Marchewka 
  • 1 Jabłko zielone 
  • Sok 20 ml z limonki, cytryny lub yuzu
  • 1 ser camembert 
  • Liście sałat 120g 
  • Oliwa 30ml
  • Garść mięty
  • cienki szczypiorek 
  • 1 cytryna 

Przygotowanie:

Marchewkę za pomocą obieraczki do julienne ścinamy w cienkie paski-julienne. Jabłko kroimy w płatki, marynujemy 10 minut w soku z limonki, cytryny lub yuzu. Ser camembert grillujemy. Śledzie układamy na liściach uprzednio wymieszanych z pesto emulsją miętową. Kładziemy śledzie, julienne z marchewki, płatki jabłka i tuż przed podaniem dodajemy pokrojony rozpływający się ser camembert. Całość dekorujemy mini szczypiorkiem i posypujemy orzechami pini + otarta skórka z cytryny. 


Dodaj komentarz

You are currently viewing Śledzie Karry Krydder z serem camebert i emulsją z mięty