Tatar ze śledziem korzennym na chrupiącym pieczywie

Składniki:

  • 3 filety śledzia korzennego LET
  • 2 kawałki pieczywa żytniego
  • 1 pieczony burak średniej wielkości
  • 2 łyżki posiekanych pestek dyni
  • 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 opakowanie serka białego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka  posiekanego świeżego kopru
  • czarny pieprz młotkowany
  • świeży koperek

Przygotowanie:

Śledzia oraz upieczonego buraka kroisz w kostkę identycznej wielkości i wkładasz do miski. Następnie do śledzia i buraka dodajesz posiekane orzechy, koperek, łyżkę serka białego, olej i mieszasz wszystko ze sobą. W razie konieczności tatar przypraw czarnym pieprzem. Na patelni możesz podpiec kawałki pieczywa, następnie posmaruj je białym serkiem i nałóż tatara ze tost. Na koniec dodaj świeży koperek

Dodaj komentarz

Tatar ze śledziem korzennym na chrupiącym pieczywie