Składniki:
- 3 filety śledzia korzennego LET
- 2 kawałki pieczywa żytniego
- 1 pieczony burak średniej wielkości
- 2 łyżki posiekanych pestek dyni
- 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich
- 1 opakowanie serka białego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka posiekanego świeżego kopru
- czarny pieprz młotkowany
- świeży koperek
Przygotowanie:
Śledzia oraz upieczonego buraka kroisz w kostkę identycznej wielkości i wkładasz do miski. Następnie do śledzia i buraka dodajesz posiekane orzechy, koperek, łyżkę serka białego, olej i mieszasz wszystko ze sobą. W razie konieczności tatar przypraw czarnym pieprzem. Na patelni możesz podpiec kawałki pieczywa, następnie posmaruj je białym serkiem i nałóż tatara ze tost. Na koniec dodaj świeży koperek