Sałatka ze śledziem octowym Marineret Sild

Sałatka ze śledziem octowym Marineret Sild

Składniki:

  • 2 filety śledzia w zalewie octowej Marineret Sild
  • 2 jaja na miękko
  • 5 ziemniaków
  • 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego
  • natka koperku
  • 2 łyżki chrzanu
  • pęk cienkiego szczypiorku

Przygotowanie:

Sos; chrzan z jogurtem 2:1

Śledzie kroimy w regularne części. Jajka w rozmiarze M od momentu zagotowania wody gotujemy 3 minuty. Następnie wkładamy do zimnej wody, żeby zatrzymać proces gotowania jajek. Dymkę kroimy, koper siekamy, mieszamy z jogurtem, dodajemy sól. Ziemniaki gotujemy do miękkości kroimy w nieregularne talarki, mieszkamy z sałatką. Dekorujemy mini szczypiorkiem.

Więcej artykułów