Śledzie Karry Krydder z liśćmi sałat i serem halloumi w panko

Śledzie Karry Krydder z liśćmi sałat i serem halloumi w panko

Składniki:

  • 4 płaty śledzia korzennnego w zalewie curry – Karry Krydder Sild

  • 200g liści sałat

  • Ser halloumi 250g

  • Pół ananasa

  • 1 limonka

  • Panko

  • Oliwa 20ml

  • Olej rzepakowy

  • 1 jajko

  • Mąka

Przygotowanie:

Ananasa kroimy w kostkę lub paski, grillujemy. Ser halloumi kroimy w dużą kostkę, obtaczamy w mące, jajku i panko, smażymy w rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Szpinak lub dowolne liście sałat mieszamy z oliwą i sokiem z limonki. Śledzie układamy na szpinaku lub liściach sałat, dodajemy ser w panko i ananasa.

Więcej artykułów