Śledzie Karry Krydder z serem camebert i emulsją z mięty

Śledzie Karry Krydder z serem camebert i emulsją z mięty

Składniki:
  • 3 płaty śledzia korzennego w zalewie curry – Karry Krydder Sild
  • Orzechy pini 20g
  • 1 Marchewka
  • 1 Jabłko zielone
  • Sok 20 ml z limonki, cytryny lub yuzu
  • 1 ser camembert
  • Liście sałat 120g
  • Oliwa 30ml
  • Garść mięty
  • cienki szczypiorek
  • 1 cytryna

Przygotowanie:

Marchewkę za pomocą obieraczki do julienne ścinamy w cienkie paski-julienne. Jabłko kroimy w płatki, marynujemy 10 minut w soku z limonki, cytryny lub yuzu. Ser camembert grillujemy. Śledzie układamy na liściach uprzednio wymieszanych z pesto emulsją miętową. Kładziemy śledzie, julienne z marchewki, płatki jabłka i tuż przed podaniem dodajemy pokrojony rozpływający się ser camembert. Całość dekorujemy mini szczypiorkiem i posypujemy orzechami pini + otarta skórka z cytryny.

Więcej artykułów