Składniki:
-
3 filety śledzia korzennego LET
-
2 kawałki pieczywa żytniego
-
1 pieczony burak średniej wielkości
-
2 łyżki posiekanych pestek dyni
-
1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich
-
1 opakowanie serka białego
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżka posiekanego świeżego kopru
-
czarny pieprz młotkowany
-
świeży koperek
Przygotowanie:
Śledzia oraz upieczonego buraka kroisz w kostkę identycznej wielkości i wkładasz do miski. Następnie do śledzia i buraka dodajesz posiekane orzechy, koperek, łyżkę serka białego, olej i mieszasz wszystko ze sobą. W razie konieczności tatar przypraw czarnym pieprzem. Na patelni możesz podpiec kawałki pieczywa, następnie posmaruj je białym serkiem i nałóż tatara ze tost. Na koniec dodaj świeży koperek