Musztardy Lehnsgaard produkowane są w rodzinnej olejarni w mieście Aakirkeby na Borholmie. Wszystkie używane w produkcji ziarna gorczycy brunatnej i żółtej, uprawiane od pokoleń, na farmie Hansa Hansena leżącej w pobliżu Østerlars i Gudhjem, są starannie płukane i mielone w młynie. Następnie, dodawany jest do nich olej rzepakowy z Lehnsgaard, piwo z lokalnego browaru Svaneke Bryghus oraz wyselekcjonowane przyprawy. Produkcja musztard odbywa się w ekologicznym przedsiębiorstwie, które funkcjonuje zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju, w niemal 100 proc. opiera się na energii ze źródeł odnawialnych. Jeśli szukasz musztardy będącej owocem miłości do lokalnych produktów, starych receptur oraz prawdziwego rzemiosła, produkty Lehnsgaard są właśnie dla Ciebie!
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę).