Kanapka z pastą z buraka śledziem marynowanym

Składniki:

  • 2 filety śledzia Allehande
  • 2 kawałki pieczywa żytniego
  • 1 słoik pasty z buraka i ciecierzycy ( możesz również przygotować samodzielnie )
  • 1 avocado
  • 1 łyżka kaparów ( większych )
  • 1 małe suszone chilli
  • odrobina świeżej pietruszki

Przygotowanie:

Obierz awokado ze skórki, przetnij na pół, pozbądź się pestki. Pokrój awokado na plasterki. Kapary pokrój w cienkie plasterki. Na chlebie rozsmarowujesz pastę, dodajesz pokruszone chilli, na to układasz kilka plasterków awokado. Następnie kładziesz filet śledzia Allehande, kapary i odrobinę słodkiej cebulki z pudełka po śledziach.

Dodaj komentarz

Kanapka z pastą z buraka śledziem marynowanym