Nocny Market

[rev_slider alias="slider-test-1"][/rev_slider]
Nocny Market to miejsce, które znają wszyscy foodies zamieszkujący w Warszawie, choć i dla wielu spoza stolicy rownież uchodzi za punkt obowiązkowy. Początkowo pomysł pojawienia się ze Śledziami z Bornholmu na nocnym zakładał jednorazowe wydarzenie. Okazało się jednak zupełnie inaczej, a czterodniowa przygoda kulinarna przerodziła się w regularny projekt gastronomiczny, który na trwałe wpisał się w kalendarz cotygodniowych schadzek śledziożerców. Podczas kilkunastu długich weekend(ów) wydaliśmy tysiące talerzyków. W tym czasie , w samym środku lata i z dala od nadmorskich kurortów, z naszych magazynów ubyła prawie TONA ŚLEDZI. Śledzie z Bornholmu po raz pierwszy tak mocno wyszły poza rynek restauracji i sklepów i wkroczyły w street foodową przestrzeń miejską. Rozkochaliśmy setki osób w słodkich duńskich śledziach udowadniając, że nie ma znaczenia pora roku, liczy się natomiast dobry produkt, ludzie i miejsce. Każdego tygodnia wprowadzaliśmy nowe dania oraz majstrowaliśmy przy klasykach, przełamując tradycyjne postrzeganie śledzia na talerzu. Dobrym przykładem będą śledzie po kaszubsku z wędzonych pomidorów czy śledzie wędzone w bułce podpiekanej, z naszymi dodatkami oraz klasyczna bułka sherry, która zyskała status kultowy. Śledź to ryba wspaniała i ponadczasowa, którą zachwyca się cała polowa Europy ze Skandynawią włącznie. My zaczęliśmy w Warszawie, ale chętnie odwiedzimy Twojej miasto, poprowadzimy warsztaty z przyrządzania śledzi oraz nakarmimy lokalną społeczność. Rewolucja śledziowa czas start.